Cindrel in Alergare

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

Prima editie a concursului a fost in august 2012. Organizatorul competitiei este Ioan Bebeselea impreuna cu CS Vertical Sport. Adresa site-ului competitiei este http://www.inalergare.ro

Traseu Maraton (~40km)

Startul se va da din centrul staţiunii Păltiniş, din parcarea hotelului Hohe Rinne Păltiniş Hotel & Spa. Se va ocoli hotelul, și se iese în drumul ce vine de la Sibiu la intersecția cu drumul spre Șanta. De aici se va coborî spre telescaun, se va trece de cabana Nora și se va intra pe poteca ce duce spre Șaua Bătrâna prin poiana Găujoara (Cruce Roșie). Poteca va trece pe lîngă stâna din Şaua Bătrâna iar după 7 km de la start ajungem la primul Punct de alimentare (PA) și primul punct de control (CP) CP1 P.Babei, de aici traseul de maraton se desparte de cel de semimaraton. Maratoniști vor continua pe traseul de creastă prin Șaua Șerbănei CP2 pâna la Șaua Cânaia unde vom coborî spre refugiul de sub Iezerul Cindrelului CP3 și PA. Din acest punct traseul va urca accentuat spre Iezerul Mare al Cindrelului, iar apoi spre cel mai înalt punct din Cindrel, Vf. Cindrel alt. 2244m. Acesta este şi jumătatea traseului, de aici continuând mai mult în coborâre spre Păltiniş prin Şaua Ştefleşti, Refugiul Cânaia CP4 şi PA; Şaua Şerbănei CP5 – Vf. Rozdeşti pe sub Vf. Bătrâna P.Babei CP6,Poiana Găujoara CP7 spre staţiunea Păltiniș.

Traseu SemiMaraton (~20km)

Traseul de Semimaraton are aproximativ 20 km cu diferenţă de nivel de +1100m. Startul se va da din centrul staţiunii Păltiniş, din parcarea hotelului Hohe Rinne Păltiniş Hotel & Spa. Se va ocoli hotelul, și se iese în drumul ce vine de la Sibiu la intersecția cu drumul spre Șanta. De aici se va coborî spre telescaun, se va trece de cabana Nora și se va intra pe poteca ce duce spre Șaua Bătrâna prin poiana Găujoara(Cruce Roșie). Poteca va trece pe lîngă stâna din Şaua Bătrâna, iar după 7 km de la start ajungem la primul Punct de alimentare (PA) și primul punct de control CP1 P.Babei. De aici traseul de semimaraton se desparte de cel de maraton. După izvorul din creasta Cindrelului (P.Babei = CP1), se va coborî pe poteci ciobănești la cantonul Muncel CP2 şi PH (PH=punct de hidratare). De la acest canton se va continua pe traseul ce duce pe vârful Oncești (1713 m), De pe vârful Oncești se va coborî spre pârtia Oncești iar de aici pe traseul marcat cu bulina albastră inapoi în Păltiniș.

Înscrierea la acest consurs presupune acceptarea și respectarearegulamentului oficial.