2×2 Race

 

Prima editie a concursului a fost in august 2012. Organizatorii competitiei sunt Mihai Serban si Florin Baras impreuna cu CS Vertical Sport. Adresa site-ului competitiei este /http://www.2x2race.com/ro/

2X2 RACE este singura cursă din România care se desfășoară integral la peste 2000m altitudine, fiind deosebit de tehnică și cu siguranță unul dintre cele mai dificile ultra-maratoane montane din lume.

Traseul, cu o lungime de 45km si 4200m diferență pozitivă de nivel, poartă concurenții pe cele mai înalte două vârfuri din Romania, Moldoveanu (2544m) și Negoiu (2535m), din spectaculoasa creastă a Făgărașilor.

În 20 august 2016 la ora 6:00 a.m. este programat startul de la Bâlea Lac, zona Heliport, în fața Cabanei Paltinu.

Concurenții vor fi selectionați dupa îndeplinirea unor cerințe de acceptare, din care să releve faptul că au experiență cel puțin moderată în alergare montană, pentru a ne asigura că pot face față uriașului efort fizic și psihic la care vor fi supuși.

Pentru mai multe informații legate de condițiile de participare, accesați REGULAMENT.

Număr limitat de concurenți: 300.

2X2 RACE este un eveniment care are ca scop principal promovarea activitații de alergare montană în Romania, utilizând poteci marcate din Munții Făgăraș.

În cadrul 2X2 RACE alergătorii pot alege să participe la unul din cele 2 evenimente distincte: 2X2 și X2. Fiecare eveniment este alergat într-o singură etapă și cu limite intermediare și finale de timp.

2X2 RACE are aproximativ 46km lungime, cu 4200m diferență pozitivă de nivel și este accesibil doar sportivilor care întrunesc cerințele minime de participare și au primit acceptul din partea organizatorilor.

Concurenții 2X2 RACE au opțiunea de a puncta și în clasamentul pe echipe, dacă bifeaza participarea la această categorie specială, unde se vor cumula cei doi timpi.

X2 RACE are aproximativ 18km lungime și 1800m diferență pozitiva de nivel și este accesibil doar sportivilor care întrunesc cerințele minime de participare și au primit acceptul din partea organizatorilor.